Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 … 19 20 21
Dzięki za informacje, jednak w tym roku zakupie 40 blue scent i 60 blue strain, mam nadzieję że u mnie nic takiego się nie zdąży, jednak sąsiedztwo Zalewu powoduje że te upały nie były takie straszne, no cóż zobaczymy.
W planach jest jeszcze klomb lawendowy o średnicy ~4-4,5 m, gdzie będą różne rodzaje lawendy od największej w centrum do najniższe na obrzeżu.
U Lechu idziesz na całego.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Gonie mistrza - Dolnoślazoka .
A, dziękuję, ale żaden ze mnie mistrz, Kubo. Czy masz już szkółkę? Podałem Ci może namiary na solidną, rzetelną szkółkę z Wielkopolski?
Tak, już w tamtym roku tam kupowałem, a w tym korespondowałem żeby się dowiedzieć kiedy najlepiej kupić.
Aha, ok.
Wczoraj dostałem specyfikację i potwierdzenie od p. Górki z "e-sadzonki" mojego zamówienia na 100 Chasselas i 25 Elblingów. Już nie mogę doczekać się przesyłki.
Witaj, czytam Twój wątek na wino.org , widzę że masz zatwardziałych miłośników , miałem się wpisać, ale doszedłem do wniosku że nie będę zaśmiecał Twojego wątku, wystarczy że oni do robią
.
Cześć, Kubo. Tak, mam grono sympatyków od lat. Żyję dalej i nie mam z tym problemu.
Oczywiście, jasne bo przejmowania się takimi wpisami jest bezsensowne , ale twoje riposty są super.
A jak wygląda sytuacja z lawendą, powiększasz ja.
U mnie też żonkile, hiacynty, tulipany, irysy powyłaziły z ziemi i jest spore, mimo że temp. u mnie są niższe niż u ciebie.
Kubo, zamierzamy powiększać i stawiamy na jedną odmianę - Grosso. Tylko ona w 1005 przeżyła w ubiegłym roku sytuację, gdy po deszczu wyszło słońce i temperatura +36,+37 st.C ugotowała korzenie większości Blue Scent i Blue Strain. Tylko Grosso ma duże korony i ochroniła swoje korzenie. Chcemy wiosną dosadzić zatem te odmianę.
Ładnie zakwitły twoje krokusy, Dolnoślonzoku.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
A, dziękuję. Wczoraj zakwitły krokusy. I od wczoraj płaczą Chasselas Blanc i Chasselas Rouge. Szaleństwo.
Skorzystam z twojego doświadczenia Michale i posadzę na klombie też grosso, w jakim rozstawieniu ją sadzisz.
Kubo, radzą 1m na 1m, co też czynię, bo później mają doprawdy wielkie głowy.
Od ubiegłego tygodnia kwitną oczywiście irysy, nie krokusy. Krokusy to kwitną już od dwóch, trzech tygodni. Płaczą nawet Riesling i Pinot Blanc oraz ...Merlot. Szaleństwo.
Strony: Poprzednia 1 … 19 20 21