Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Serowarstwo, bardzo ciekawa sprawa. Trzeba mieć dostęp do dobrego mleka i trochę miejsca. Sam nigdy nie próbowałem.
Aroniowe jest bardzo zdrowe i to jest najważniejsze. Na pewno pomieszanie z jabłkowym poprawi jego smak.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Ja na tych samych owocach z aronii robię juz trzeci nastaw z tym, że zalałem naparem z herbaty owocowej (mieszanka dzikiej róży, truskawki, rabarbaru i jeszcze czegoś). Cudów się niespodziewam, raczej jako doświadczenie czy coś z tego wyjdzie.
Offline
Smak dobry? Jak jest dużo aronii to można ją zamrozić.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Na razie się robi, wiec ciężko coś powiedzieć. Zauważyłem, ze nawet po dwukrotnej fermentacji tych samych owoców aronii jest dalej mnóstwo barwnika. Tak jak napisałem wcześniej, jest to nastaw eksperymentalny. Jak wyjdzie będzie dobrze, a jak nie to kanał.
Offline
Aronia ma specyficzny smak, weź to pod uwagę.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Strony: Poprzednia 1 2