Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 … 28 29 30

Żonkile wyłażą, a także zimowity.

U mnie cały czas kwitną stokrotki i prymule...
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.

U mnie pigwowiec ma pąki. Ucięta gałązka zakwitła w wazonie.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.

U mnie też cały czas kwitną stokrotki.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.

Pierwsze przebiśniegi zakwitły.
Tylko cuś nie mają czego przebijać... ![[sred])](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[sred]).png)
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.

Leszczyny i brzozy chyba niedługo zakwitną.

Leszczyny już zakwitły - i pylą.

Mazowsze - tu i ówdzie pokazały się pąki krokusów.

A u mnie poza zielonym kwiatków nie ma, bo jednak jest chłodniej niż na południu, to może i dobrze.

Byłem trochę czasu w ogródku. Chwasty rosną, z ziół kwitnie gwiazdnica i przetacznik perski.

Zielsko coraz ładniej rośnie.
Jakieś 3 tygodnie temu drzewka podlałem przeterminowanym nawozem (od dobrych kilku lat przeterminowany).
W zeszłym tygodniu drzewka spryskałem mlekiem z wodą i ususzonym czosnkiem (był w szufladzie i się ususzył, więc wrzuciłem do butelki). Tak profilaktycznie. W zeszłym roku miałem mszyce na drzewkach (i to sporo), po oprysku już ich nie było.
W tym tygodniu lekko przyciąłem gałęzie (tyle co byłem pewny, że mogę - czyli niewiele). Dzisiaj podlałem nawozem organicznym (jak to pięknie marketingowo brzemi).
Jak będzie już normalnie, to pożyczę od wujka glebogryzarkę żeby przekopać ogródek.

W ogródku masowo kwitnie przetacznik perski i gwiazdnica. Borówka kamczacka ma pączki.

Kwitnie jagoda kamczacka, agrest, kurdybanek..
Strony: Poprzednia 1 … 28 29 30