Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3
Z osiem litrów wina śliwkowego pomieszałem z czarną porzeczką. W smaku fantastyczne jest , lepsze jak same. A 4 litry mam z samych śliwek wino.
Pozdr Eug.
Gliwice.
Nigdy takiego miksu nie robiłem.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Czas robi swoje . Nawet mi smakuje. Na drugi rok jak będą śliwki , dokupię tarniny Wtedy będzie lepszy efekt.
Wino ze śliwek sobie już popijam . Bardzo dobre jest.
Nawet te które zmieszałem z winem czarna porzeczką tez jest dobre. Tylko 5 litrów pomieszałem,, nic wincy.
Wiadomość dodana po 37 s:
Zpięć litrów wina śliwkowego pomieszałem z czarną porzeczką. W smaku fantastyczne jest , lepsze jak same. A 4 litry mam z samych śliwek wino.
![]()
Pozdr Eug.
Gliwice.
Mam trochę śliwkowego, ale z czarnej porzeczki chyba nie ma.
Wino masz śliwkowe.. Jak długo ci stoi już.
Pozdr.
Eug.
Już delikatnie popijam wino śliwkowe, dodany aromat jest . Bardzo dobre w smaku ,i to jest ważne. Stoi w butelkach na zakrętki.17 styczeń, 2022.
Pozdr.
Eug..
Już 5 butelek wina śliwkowego wypiłem , i nic mi nie jest . Mocne jest tylko. A 5 butelek soi osobno , jak przestanie nawet już przestało syczeć . Tylko lekko jeszcze tam zrobi sobie psik.
Śliwkowe wino na pewno z rok trza trzymać, za nim fermentacja ustanie. Jestem tego zdania. Ono powoli fermentuje . Według innych win. Tak samo winogronowe w tym roku coś nie tak z nim jest . Dalej sobie fermentuje powoli.
Mam wino ze śliwek, z tarniny, z mirabelek, ze śliwy z tarniną razem.
Witam.
13 X 2022 roku - spuściłem wino śliwkowe 15 litrów. Które stało w butli , 15 miesięcy fermentacja przechodziła cicha. Wyszło rewelacyjne. Takiego jeszcze nie miałem dobrego i mocne jest.
Pozdrawiam
Jak smak śliwkowego?
Ja tez lubię stare meble, stare drewniane domy.
Nie mogę ci nic powiedzieć. Bo to pierwsze wino śliwkowe które miałem i mam. Jest mocniejsze od normalnego wina. Ciemniejsze jest.
Gdzieś czytałem, że śliwkowe ciężko się klaruje. Jak jest z twoim?
Właśnie, jak z klarownością?
Ciężko się klaruje wino śliwkowe . Ciemne jest w butelkach i mocne . Bo dałem pewnej kobiecie 0,5 litra to mówiła że strasznie mocne jest śliwkowe.
Pozdrawiam was miło. Gynek.
Strony: Poprzednia 1 2 3