Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Likier krówkowy
https://www.youtube.com/watch?v=ovdlob0oxm8
Likier Krówkowy 18% (2,5l)
- 3 puszki Masy Krówkowej
- 0,5l mleka - 0,5l mleka zagęszczonego słodzonego lub niesłodzonego
- 0,5l spirytusu
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Witam was miło tutaj. Marzec mamy 2025 rok .
Zrobiłem likier wiśniowy w 2024 roku.
Jeszcze stoi w słoiku, ale zapach fajny jest.
Pozdrawiam was tutaj. Gienek
Wiadomość dodana po 05 min 19 s:
Witajcie .
Nie ma nikogo tutaj . Zibi gdzie ty jesteś w ogóle.
Pozdrawiam was .
Piątek dzisiaj jest 2025 rok.
Offline
No nie ma. Na innych forach winiarskich też tak się porobiło. No ale co się dziwić jak co jakiś czas pojawiają się promocje na wino. Ja ostatnio kupiłem portugalskie gronowe półsłodkie za 6,50 (ale trzeba było wziąć 3 butelki) . W biedrze też co jakiś czas są bardzo dobre promocje i nie trzeba nawet na nie polować , to po co w tej sytuacji bawić się w domowy wyrób win.
Offline
W ub. roku zbiory winogron były gorsze , bo wymroziło wszystko i wystartowała część drugi raz. Całe zbiory zjedliśmy.
Robiłem nalewki, najprostszy sposób: do zmiażdżonych owoców czarnej porzeczki dodaje trochę miodu i w szczelnym słoiku zalewam to wódką na miesiąc. Po tym wyciskam, owoce są jadalne, a nalewka ma tak 25-30 %. Bardzo pro zdrowotna i pijalna.
Najlepszy surowiec to czarna porzeczka, wydrylowana wiśnia.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Robisz te nalewki tak na oko czy masz jakieś proporcje?
Offline
Strony: 1