Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1


Prosty przepis na 5 litrowy nastaw.
Pędy sosny 1 litr, miażdżymy i do baniaka
Miód około 1 litr.
Kwasek cytrynowy
Drożdże winne
Tak to wygląda po nastawieniu, miodu na razie dałem połowę, baniaczek podświetlam z boku.
Miód rozpuściłem w ciepłej wodzie. Drożdży nie wsypujemy do ciepłej wody aby nie padły. Może być letnia...
Wg. proporcji taki miód nazywamy piątak, bo miód to 1/5 nastawu.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Wczoraj dodałem mały słoiczek miodu, 370 gram. Wielokwiat. Nastaw ładnie pracuje, bardzo ładnie pachnie.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Dodano 370 g miodu wielokwiat.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Offline


Zlałem znad osadu miód pitny, dodałem 3/4 szklanki miodu bo był mocno wytrawny.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Takie cuda robisz, pierwszy raz to widzę.
Offline


Teraz go mam w butelkach w piwnicy, trzeba by smak sprawdzić.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Nie robię takiego czegoś. Nawet nie mam zamiaru. Napisz jaki ma smak . Ile procentowy jest?
Offline


Procent jak wino, w smaku lepszy od wina bo na miodzie.Mętny jeszcze.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Za dużo roboty przy nim.
Offline


Jak z winem tylko drożej wychodzi.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Mętny jest bo na miodzie robiłeś. To z czego masz osad . Chyba z tego miodu, szkoda wyrzucać.
Czy to warto robić
. Chyba nie . Tak przeczytałem Twoje posty. Za drogi interes.
Już wolałbym zrobić nalewkę pędową. Najprzód syrop odciągnąć , a potem coś tam dołożyć parę parę procentów i zrobić świetną nalewkę. Z tym że dodałbym kawałek imbru. Wtedy daje fajny efekt. Tak już robiłem, w tym roku :
pozdr Eug
Offline


Ciekawe.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Strony: 1