Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1


Nalewka z pigwowca japońskiego. 25.09.21r.
Pigwowiec czyścimy, wybieramy pestki, kroimy i wsypujemy do słoika, dodajemy łyżkę (ja dałem trochę więcej) miodu.
Zalewamy wódką, zakręcamy mocno słoik i na minimum miesiąc dajemy w ciemne miejsce.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Ładnie wygląda ten pigowiec, słaby będzie procentowo. Łut spirytusu dodaj. Wyciągnie te dobra z nich. ![[dblpt]P](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[dblpt]P.gif)
Offline


Spirytus drogi....Nie mam ani grama.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Spirytus powinieneś mieć w domu, jak kobietę. To nasza matka. Fakt że drogi , ale trzeba podbijać nalewki spirytusem. Taka prawda.
Pozdrawiam
Eug..
Offline


Masz rację ale...
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Cena jest wygórowana pierońsko , no ale jak trza kupić . To kupuje , tylko moja krzyczy ale kasę da.
Offline


Tyle dobrze.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Dobrze pokrzyczy i daje kase...
Offline


A potem próbuje Twoje wyroby?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Czasami tak , ale wincy patrzy, jak kosztuje. Woli wina się napić z czarnej porzeczki lub gronowe.
Offline


Tych win to masz dużo, nie zabraknie.
Za tydzień zleje tę nalewkę do butelki a owoce zmieszam z miodem i je się zje.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Tak żona degustuje moje wina. Jak jej braknie . Przynosi butelki do wymiany. Ona trzyma sobie w barku i popia sobie kiedy ma smak.
Winogronowe też jej smakuje, ale najlepsze , co mówi to : wino z czarnej porzeczki . Czasami jest - kupaż , to się pyta i mówi , że trochę w innym smaku . Ale jej smakuje.
Kupnego za żadne skarby nie napije się.Powiedziała,że chemii pić nie będzie.
Pozdrawiam
Eug..
Offline


Ma rację. Mądra kobieta.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


ten pigowiec to ty na handlu kupujesz. Jest droższy od jabłek. Tylko sam go dajesz , czy jeszcze jakieś zioła dajesz do tego pigowca.
Na litrowy słoik ile go potrzeba z 1 kg. Pigowiec jak inaczej się na niego mówi. ![[dblpt]P](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[dblpt]P.gif)
Offline


Pigwowiec obrać z nasion, pokroić, zalać wódką, dodać miodu. Ja dodaję łyżkę miodu, albo dwie na pół litra...Nie mylić pigwowca z pigwą. Z pigwy do tej pory nic nie robiłem.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Strony: 1