Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1


Nastaw w baniaczku 10 litrowym. Owoce dodaję sukcesywnie, na raty bo nie mam tyle dojrzałej czarnej porzeczki. W nastawie jest trochę dzikiej wiśni którą urwałem w polu.
Na razie oprócz owoców, woda letnia 5 litrów, cukier około 0,5 kg. Drożdże Browin.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Dodałem dziś z 3/4 litra czarnej porzeczki i garść malin. Do tego 40 deko cukru. Wino ładnie pracuje i pięknie pachnie.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Odrzuciłem owoce, lekko dosłodziłem nastaw. Wino zapowiada się bardzo dobrze.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Offline


Nie za szybko zabutelkowałes?
Offline


Za szybko, pewnie by się jeszcze trochę poklarowało. Poza tym nie pracowało. Potrzebowałem baniak, nie tylko ten na nastawy winogronowego.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Też robię wino z czarnej porzeczki , wiśnie i coś agrestu dorzuciłem 25 litrów . Jeszcze się delikatnie fermentuje. Dodałem zioła , jak bazylia , laski wanilii , jest lepsze w smaku.
Pozdrawiam. ![[dblpt]P](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[dblpt]P.gif)
Offline


Czarna porzeczka dobra na wino, na nalewkę, na dżemy...
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Drzemów nie robię wcale . nalewka tak zrobiłem trochę jej.
Offline


Nalewka z czarnej porzeczki, smakuje jak wódka Black Currant, była kiedyś taka, też na czarnej porzeczce.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Od czasu do czasu można skosztować takiej nalewki . Najlepsza jest malinowa ,i aroniowa.
Pozdr. Gynek
Offline
Strony: 1